Senaste numret av Musik & Ljudteknik

MoLt omslag

Musik & Ljudteknik nr 4 2016

 

Musik & Ljudteknik nummer 4 är ovanligt tjock. Det betyder att alla LTS-medlemmar får extra mycket läsning under helgerna. Tidningens storlek är ett kvitto på den goda utveckling som Ljudtekniska Sällskapet har genomgått under senare år. Ju bättre verksamheten fungerar, desto mer motiverade blir aktiva och skribenter att bidra med verksamhet och material och desto mer intressant och nyttig information kommer medlemmarna till del. Apropå aktiviteter: LTS-medlemmar i västra Sverige kan delta i mötesverksamhet också i mellandagarna – se information i särskild artikel.

 

Särskilt roligt är det att vi i detta helgnummer kan presentera inte mindre än tre medlemserbjudanden. Det är sannolikt rekord i föreningens historia. Att vi förutom de generella rabatter som LTS-medlemmar åtnjuter – se information på tidningens näst sista sida – kan erbjuda specialpriser på skivor från BIS, cd-spelare från Denon och hörlurar från butiken Lars Bengtsson Ljud/Video är en följd av de goda relationer som LTS har med branschen och ett uttryck för en gemensam ambition att verka för vår hobby. De tre erbjudandena åtföljs av fördjupningsläsning i form av tester, intervjuer, teoretiska artiklar och mätningar. I vanlig ordning har vi ambitionen att ge en bakgrund och utvärdera såväl praktiska som återgivningsmässiga aspekter.

Robert von Bahr, grundare och eldsjäl bakom skivbolaget BIS, kommer till tals i en intervju i tidningen. Den som vill veta ännu mer om bolaget och dessutom få tips på skivor att beställa till specialpris får gärna boka in det extrainsatta medlemsmöte med Robert som hålls den 12 januari i Stockholm.

Denon har ofta erbjudit prisvärda och väl återgivande cd-spelare. De två testade modellerna visar sig följa märkestraditionen och blir än mer prisvärda tack vare vår överenskommelse med Hi-Fi Klubben.

Lars Bengtsson Ljud/Video fick besök av Musik & Ljudteknik i nummer 4 2014. Butiken har lånat ut hörlurarna till vår test och ger rabatt på hela hörlurssortimentet. Hörlurslyssning är ur återgivnings-synpunkt en omdebatterad företeelse – se särskild artikel i ämnet – men alla intresserade kan förhoppningsvis dra nytta av vår utvärdering av ett tiotal av marknadens kvalitetslurar. Vi repriserar också en artikel om att mäta på hörlurar som fanns i tidningen för tretton år sedan då vi senast gjorde en liknande genomgång.

I årets sista nummer kallar vi som vanligt till årsmöte. Mötet hålls klockan 14.00 den 4 mars 2017 i lokalerna hos Östermalms Föreningsråd i Stockholm. I skrivande stund planeras den underhållning som tar vid efter avslutat möte och kaffeservering.

Alla medlemmar har fått en inbetalningsavi för medlemsavgiften för 2017. Styrelsen och tidnings-redaktionen hoppas förstås att du väljer att fortsätta att vara medlem. Som vanligt uppmuntrar vi också till värvning av nya medlemmar.

Som redaktör för tidningen vill jag i vanlig ordning i årets sista nummer tacka alla som på sidorna och bakom kulisserna bidrar med texter, korrekturläsning, kontakter med tryckeri och annat som krävs för att utgivningen ska fungera. Att medlemmarna emellanåt inkommer med både ris och ros hjälper oss att utveckla innehållet i tidningen.

Nu återstår bara för mig att önska alla LTS-medlemmar riktigt sköna och avkopplande helger. Manus-stopp för Musik & Ljudteknik nummer 1 infaller den 20 februari och tidningen kommer i brevlådan några veckor efter årsmötet. På återhörande!

 

Pekka Johansson